Škola računara - Kurs(obuka) Power Pivot - B.A.Y.com, Beograd
Makedonska 21/IV
011 / 3373 - 794
011 / 3373 - 812
baycom@yubc.net
Istorijat, reference, uslovi i pogodnosti
Škola računara
Škola stranih jezika
Škola poslovanja
Škola zanimljive nauke
Priprema studenata za ispite na fakultetima ekonomskog smera
Izrada poslovnih programa, web prezentacija, servisiranje računara, knjigovodstvene usluge
Prijavite se on-line na bilo koji naš kurs i ostvarite popust!


 

Home > Škola računara > Power Pivot

Power Pivot
Pivot na mlazni pogon!

Pivot tabele su bez ikakve sumnje jedna od najkorisnijih i najkorišćenijih komponenti Excel-a. Skoro da ne postoji kompanija, banka, srednje ili malo preduzeće u kome se za formiranje izveštaja ne koriste Pivot tabele. Upotreba Pivot tabela postaje sve šira i istovremeno zahtevi za formiranje sve kompleksnijh izveštaja postaju sve veći. Standardne Pivot tabele imaju neka ograničenja koja postaju prepreka za izradu složenijih izveštaja. Tu na scenu stupa Power Pivot.

Šta je Power Pivot?

Power Pivot je najmoćnije unapređenje Excel mogućnosti u prethodnih pet godina. U pitanju je besplatan dodatak programu (Add - in) koji se prvi put pojavio u verziji Excel 2010 i mora se posebno instalirati. U odnosu na standardne Pivot tabele, Power Pivot ima sledeće prednosti:

Omogućava mnogo brži rad sa velikim izvornim tabelama (tabele sa više desetina ili stotina hiljada redova)
Možemo formirati Pivot tabelu ako koristimo više tabela istovremeno kao izvore podataka. Klasičan Pivot kao izvor podataka može koristiti samo jednu tabelu
Omogućava povezivanje odgovarajućih kolona (polja) izvornih tabela i tako daje veliko proširenje mogućnosti za kombinacije u Pivot tabelama
Predstavlja neku vrstu karike koja nedostaje za povezivanje tabelarnog programa (Excel) i baza podataka (Access, SQL, Oracle, ...)

Kada se Power Pivot instalira, pojavljuje se kao poseban Tab u glavnom meniju. Ulaskom u Power Pivot okruženje, izgledaće Vam kao da se nalazite u posebnom programu unutar Excel-a. Na početku imate standardni tabelarni prikaz (Data View) koji možete promeniti u prikaz za povezivanje izvornih tabela (Diagram View). Naravno da u klasičnom Excel-u takav prikaz ne postoji već samo tabelarni. Takođe, Power Pivot poseduje izuzetan matematički aparat. Veliki broj funkcija od kojih mnoge postoje u Excel-u je dodatno obogaćen novim koje postoje samo u Power Pivot-u.

Kada ste u Power Pivot-u tabele uvezli, povezali i uradili potrebne proračune, vraćate se u Pivot tabelu i možete praviti izveštaje mnogo većih mogućnosti od standardnih.

Nastava kursa Power Pivot se odvija po sledećem programu:

  1. Šta je Power Pivot?
  2. Instalacija Power Pivot-a
  3. Uvoz podataka u Power Pivot
  4. Povezivanje izvornih tabela
  5. Matematika u Power Pivot-u
  6. Funkcije RELATED, CALCULATE, ALL i FILTER
  7. Povratak u Pivot tabelu

Sve detaljne informacije možete dobiti pozivom na naše brojeve telefona 011/3373-794 i 3373-812 u Makedonskoj 21, Beograd ili popuniti Online prijavu na našem sajtu.

 

Home | O nama | Vesti | 8 razloga | Škola računara | Škola stranih jezika | Škola poslovanja | Škola zanimljive nauke | Seminari i Radionice | Priprema studenata | Ostale delatnosti | On-line prijava | Promotivni programi | Mapa sajta

B.A.Y.com - Makedonska 21, 011/3373-794, 3373-812
baycom@yubc.net


ZAKAZANI KURSEVI

Kurs: SQL Online
Datum početka: 26.05.2020.
Dani: uto, čet
Termin: 17:30 - 19:45
Fond časova: 24
Slobodnih mesta: 5HOME PAGE