Home > Škola poslovanja > Knjigovodstvo

Knjigovodstvo

Poslovno znanje koje donosi odličnu zaradu

Osim onih znanja koja stičete obrazovanjem, a rezultiraju diplomom koju dobijate kada završite školu ili fakultet, postoje i ona znanja koje značajno određuju Vašu ličnost i Vaše sposobnosti rešavanja zahtevnih problema i zadataka na poslu.

Većinu tih znanja ne učite tokom redovnog školovanja.

Pitanja na koja ćete danas odgovarati kada konkurišete za neki posao, sve su manje "Koju ste školu završili?", a sve su više:

 • Umete li da komunicirate?
 • Kakva je Vaša sposobnost prodaje?
 • Znate li da čitate finasijske izveštaje?
 • Imate li ideju kako da smanjimo troškove poslovanja?
 • Umete li da vodite poslovne knjige?

Upravo su to pitanja koja poslodavci praktikuju i znanja i sposobnosti koje Vam mogu doneti dobro plaćen posao.

Knjigovođe vrlo dobro prolaze.

Skoro svaka firma ima svoju knjigovodstvenu službu, a veliki je broj novootvorenih knjigovodstvenih agencija u poslednje vreme. Svima njima su potrebne knjigovođe.

Polazeći od ovih činjenica, u B.A.Y.com školi kreirali smo program Knjigovodstvo koji ima za cilj da Vas osposobi za ovo visoko traženo zanimanje.

Pored polaznika koji nemaju iskustva sa knjigovodstvom, škola B.A.Y.com pruža vlasnicima firmi, kao i radnicima koji se već bave knjigovodstvom mogućnost usavršavanja i sticanja novih znanja koja će im omogućiti veću produktivnost i efikasnost na poslu.

Napominjemo da se na ovom kursu uči vođenje poslovnih knjiga po principu dvojnog knjigovodstva. Dvojno knjigovodstvo primenjuju sva pravna lica (preduzeća) i preduzetnici sa većim godišnjim prihodima. Preduzetnici sa manjim godišnjim prihodima obično primenjuju prosto knjigovodstvo. U našoj ponudi imamo i kurs prostog knjigovodstva.

Naš sertifikat je priznat od strane Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a samim tim priznaju ga i poslodavci u Srbiji.

O kvalitetu kursa Knjigovodstva govori činjenica da od 2004. godine šest puta uzastopno naša škola pobeđuje u konkurenciji renomiranih škola iz Beograda na tenderima koje organizuje NSZ za obuke nezaposlenih lica. Detaljnije o ovim obukama možete pogledati ovde. Polaznici koji su završili ovu obuku stekli su potrebno teorijsko i praktično znanje da mogu kvalitetno da obavljaju posao knjigovođe.

Specifična metodologija koja se primenjuje na nastavi omogućava maksimalni uspeh. Prvi deo kursa se odnosi na teorijsku obuku, gde se polaznici na jednostavan način upoznaju sa svim elementima vođenja poslovnih knjiga. Sve lekcije su ilustrovane adekvatnim primerima.

Drugi deo kursa, koji je i najduži, u pravom smislu reči podseća na rad u knjigovodstvenoj agenciji, gde se uz upotrebu originalne dokumentacije izvršavaju konkretna knjiženja i stiče rutina u obavljanju standardnih knjigovodstvenih poslova. Dokumentacija po kojoj rade polaznici omugućava sveobuhvatno savladavanje gradiva.

Treći, finalni deo kursa, obuhvata knjigovodstvo na računaru. Polaznici se obučavaju u programima za finansijsko knjigovodstvo i programu za proračun poreza i doprinosa na zarade zaposlenih. Po završetku obuke, svi polaznici dobijaju originalne B.A.Y.com programe B.A.Y.knjig ver 1.4 i proracun plata 2008 kao poklon škole i podsticaj za profesionalni rad.

Nastava se izvodi po sledećem programu:

 1. Uvod.Osnovni pojmovi knjigovodstva (aktiva, pasiva, konto, bilans stanja, bilans uspeha). Osnove Zakona o računovodstvu.
 2. Kontni okvir, kontni plan, pojam klase, grupe, podgrupe. Bilansni kontni okvir. Pojam analitike i sintetike
 3. Vrste dokumentacije u knjigovodstvu (blagajnička dokumenta, nalog za prenos, nalog za uplatu i isplatu, faktura, profaktura, prijemnica, otpremnica, knjižno odobrenje, knjižno zaduženje). Osnovni elementi dokumentacije u knjigovodstvu.
 4. Obračun plate (sa svim knjiženjima i obrascem PPP PD)
 5. Knjiženje ulaznih faktura sa izradom kalkulacija veleprodaje i maloprodaje, sa primerima iz prakse na originalnoj dokumentaciji.
 6. Nivelacija cena
 7. Knjiženje izlaznih faktura, sa primerima iz prakse, na originalnoj dokumentaciji.
 8. Obračun PDV-a, knjiženje PDV-a, izrada poreske prijave PPPDV.
 9. Pomoćne knjige (knjiga primljenih računa (KPR), knjiga izdatih računa (KIR), i dr.).
 10. Obračun amortizacije, knjigovodstvena i poreska amortizacija
 11. Knjiženje izvoda.
 12. Izrada završnog računa, bilans stanja, bilans uspeha, statički aneks.

Sve što treba da uradite da postanete knjigovodstveni stručnjak jeste da se prijavite na naš kurs. To ćete učiniti tako što ćete nas pozvati na telefone: 011/ 3373 - 794, 3373 - 812 ili popuniti Online prijavu na našem sajtu.

Za polaznike koji poznaju navedene nastavne oblasti, predlažemo napredni kurs - Knjigovodstvo 2.

Cene i fond časova za grupnu i pojedinačnu nastavu pročitajte na stranici Škola poslovanja.

SLIČNE OBUKE

Zakazani kursevi

Kurs: Power BI Napredni
Datum početka: 20.05.2023.
Dani: uto, sub
Termin: uto 19:00 - 21:15, sub 12:00 - 14:15
Fond časova: 18
Slobodnih mesta: 6